VestiMapa sajtaKontaktiPretraga     Izaberite jezik
 Zavod za socijalno osiguranje
  Naslovna strana Vesti
A A A    Štampaj


Vesti

 • 21. januar 2021. godine

  VIDEO-KONFERENCIJA SA PENZIJSKIM FONDOM RUSKE FEDERACIJE

  Povodom primene Sporazuma između Republike Srbije i Ruske Federacije o socijalnoj sigurnosti, 19. januara 2021. godine u Beogradu/Moskvi održani su razgovori organa za vezu Republike Srbije i organa za vezu Ruske Federacije putem video-konferencije.

  Delegaciju Republike Srbije predvodio je gospodin Zoran Panović, vd direktor Zavoda za socijalno osiguranje, a delegaciju Ruske Federacije gospodin Sergej Čirkov Aleksandrovič, zamenik predsednika odbora Penzijskog fonda Ruske Federacije. Razgovori su bili usmereni na razjašnjenje pitanja i postizanje dogovora u vezi sa postupkom i načinom ostvarivanja prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom Sporazuma i isplatom tih prava korisnicima. Uz puno razumevanje dve delegacije su postigle odgovarajuće dogovore o načinu postupanja, koji treba osiguranicima da omoguće jednostavnije i efikasnije ostvarivanje prava.

  Razgovori su protekli u radnoj i prijateljskoj atmosferi i dogovor je da se u toku 2021. godine ponovo održe razgovori u cilju daljeg unapređenja saradnje u ovoj oblasti i ocene realizacije postignutih dogovora.
 • 15. januar 2021. godine

  Dana 13. januara 2021. godine u Beogradu/Ljubljani putem video-konferencije, održani su razgovori organa za vezu Republike Srbije i organa za vezu Republike Slovenije u oblasti zdravstvenog osiguranja, u vezi sa primenom novog Dogovora o naknadi troškova zdravstvenih usluga i sadržaju dvojezičnih obrazaca, koji je stupio na snagu 1. januara 2021. godine. Delegacija Republike Srbije bila je sastavljena od predstavnika Zavoda za socijalno osiguranje, Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika, a predvodio je vd direktor Zavoda za socijalno osiguranje gospodin Zoran Panović, dok je delegaciju Republike Slovenije predvodio direktor Sektora za sprovođenje osiguranja i međunarodno zdravstveno osiguranje u Zavodu za zdravstveno osiguranje Slovenije, gospodin Klemen Ganziti.

  Na održanom sastanku dve strane su postigle odgovarajuće dogovore u vezi sa načinom postupanja u različitim pravnim situacijama pri ostvarivanju prava iz zdravstvenog osiguranja primenom Sporazuma između Republike Srbije i Republike Slovenije o socijalnom osiguranju, kao i u vezi sa načinom, postupkom i rokovima obračuna troškova zdravstvene zaštite.

  Na razgovorima je razmotreno i postupanje nadležnih nosilaca u dva pojedinačna slučaja ostvarivanja prava iz zdravstvenog osiguranja. Istovremeno dve delegacije su se međusobno informisale o promenama u svojim pravnim sistemima u ovoj oblasti, utvrdile potrebu za izmenom jednog dvojezičnog obrasca i zajednički ocenile da se Sporazum uspešno primenjuje.
 • 6. januar 2021. godine

  RAZGOVORI SA ORGANOM ZA VEZU REPUBLIKE SLOVENIJE

  Dana 13. januara 2021. godine održaće se razgovori organa za vezu Republike Srbije i Republike Slovenije, na kojima će dve delegacije razmatrati praktična pitanja primene novog Dogovora o naknadi troškova zdravstvenih usluga i sadržaju dvojezičnih obrazaca, koja je započela 1. januara 2021. godine.

 

POGLEDAJTE STARIJE VESTI

 
Naslovna strana O nama Aktivnosti Prava iz osiguranja Dokumenti Javne nabavke Obrasci
Publikacije Arhiva Galerija Usluge Korisni linkovi Kontakt
Creative Commons licenca Internet prezentacija ZAVODA ZA SOCIJALNO OSIGURANJE je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Veb projekat ITE