VestiMapa sajtaKontaktiPretraga     Izaberite jezik
 Zavod za socijalno osiguranje
  Naslovna strana Vesti
A A A    Štampaj


Vesti

 • 28. april 2017. godine

  16. i 17. maja u Tuzli će se održati Međunarodni savetodavni dani nosilaca penzijskog i invalidskog osiguranja Republike Srbije i Bosne i Hercegovine. Na savetovanju će stručnjaci Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Fonda za penzijsko i iinvalidsko osiguranje Republike Srpske i Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, primati i savetovati zainteresovana lica u vezi sa ostvarivanjem prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom Sporazuma između Savezne Republike Jugoslavije i Bosne i Hercegovine o socijalnom osiguranju.

  Plakat, Tuzla
 • 24. april 2017. godine

  U Zagrebu, 9. maja, i u Osijeku 10. maja 2017. godine, održaće se Međunarodni savetodavni dani između nosilaca osiguranja Republike Srbije i Republike Hrvatske, u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja. Na savetovanju će stručnjaci Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, primati i savetovati zainteresovana lica u vezi sa ostvarivanjem prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom Sporazuma između Savezne Republike Jugoslavije i Republike Hrvatske o socijalnom osiguranju.

  Plakat, Zagreb
  Plakat, Osijek
 • 24. april 2017. godine

  U Segedinu će se, 9. maja 2017. godine, održati Međunarodni savetodavni dani nosilaca penzijskog osiguranja Republike Srbije i Mađarske, u oblasti penzijskog osiguranja. Na savetovanju će stručnjaci Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i Nacionalnog zavoda za penzijsko osiguranje Mađarske, primati i savetovati zainteresovana lica u vezi sa ostvarivanjem prava iz penzijskog osiguranja primenom Sporazuma između Republike Srbije i Mađarske o socijalnoj sigurnosti.

  Plakat, Segedin
 • 10. april 2017. godine

  U Kvebeku je, u periodu od 3. do 7. aprila 2017. godine, održana druga runda pregovora između nadležnih organa Republike Srbije i Kvebeka u cilju utvrđivanja teksta Sporazuma između dve zemlje o socijalnoj sigurnosti.
 • 3. april 2017. godine

  U Beogradu su, 30. i 31. marta 2017. godine, održani razgovori između organa za vezu Republike Srbije i organa za vezu Republike Bugarske u vezi sa primenom Sporazuma između Republike Srbije i Republike Bugarske o socijalnoj sigurnosti, u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja i osiguranja za slučaj nezaposlenosti. Na razgovorima su razmatrani problemi i pitanja koja se javljaju u primeni Sporazuma u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja i osiguranja za slučaj nezaposlenosti i, u cilju njegove efikasne primene, postignuti dogovori o načinu postupanja u konkretnim slučajevima.
 • 27. mart 2017. godine

  U Beogradu su, 23. i 24. marta 2017. godine, održani razgovori između organa za vezu Republike Srbije i organa za vezu Republike Slovenije u vezi sa primenom Sporazuma između Republike Srbije i Republike Slovenije o socijalnom osiguranju, u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja. Na razgovorima su razmotrena sporna i otvorena pitanja koja se pojavljuju u primeni Sporazuma i postignuti odgovarajući dogovori koji treba da omoguće njegovo efikasnije sprovođenje.
 • 20. mart 2017. godine

  U Kragujevcu 4. aprila i u Beogradu 5. aprila 2017. godine, održaće se Međunarodni savetodavni dani između nosilaca osiguranja Republike Srbije i Republike Austrije, u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja. Na savetovanju će stručnjaci Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srbije i Zavoda za penzijsko osiguranje Republike Austrije (Pensionsversicherungsanstalt - PVA), primati i savetovati zainteresovana lica u vezi sa ostvarivanjem prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom Sporazuma između Republike Srbije i Republike Austrije o socijalnoj sigurnosti.

  Plakat, Kragujevac
  Plakat, Beograd
 • 14. mart 2017. godine

  22. i 23. marta 2017. godine, u Hamburgu, će se održati Internacionalni dani razgovora nosilaca penzijskog i invalidskog osiguranja Republike Srbije i Savezne Republike Nemačke. Na savetovanju će stručnjaci Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i nemačkog penzijskog i invalidskog osiguranja - Deutsche Rentenversicherung, primati i savetovati zainteresovana lica u vezi sa ostvarivanjem prava primenom Sporazuma između Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Savezne Republike Nemačke o socijalnom obezbeđenju.

  Plakat, Hamburg
 • 1. mart 2017. godine

  U Beogradu su, 27. i 28. februara 2017. godine, održani pregovori između nadležnih organa Republike Srbije i Republike Francuske za zaključivanje Administrativnog sporazuma za primenu Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Francuske o socijalnoj sigurnosti. Uporedo sa pregovorima, održan je i sastanak Mešovite komisije na kojem su usaglašena međusobna dugovanja i potraživanja po osnovu obračuna troškova zdravstvene zaštite i dogovorena dinamika izmirivanja međusobnih obaveza.
 • 26. januar 2017. godine

  Dana 26. januara 2017. godine, Ambasador Republike Austrije u Beogradu, gospodin dr Johannes Eigner svečano je, u prostorijama ambasade, upriličio uručenje odlikovanja Zlatnog ordena za zasluge prema Republici Austriji, gospodinu Milošu Nikaču, dugogodišnjem pomoćniku direktora Zavoda za socijalno osiguranje, u penziji.
  Ovo izuzetno vredno priznanje predsednika Republike Austrije dodeljeno je na osnovu inicijative pokrenute od strane Zavoda za penzijsko osiguranje Austrije, (Pensionsversicherungsanstalt – PVA), za dugogodišnji doprinos unapređenju saradnje u oblasti socijalnog osiguranja između Republike Srbije i Republike Austrije.
  Svoju bogatu profesionalnu karijeru gospodin Nikač je započeo februara 1977. godine u Savezu zajednica penzijskog i invalidskog osiguranja Jugoslavije, odnosno zdravstvenog osiguranja i zdravstva Jugoslavije, koju je nastavio radom u Zavodu za socijalno osiguranje sve do 11. septembra 2016. godine, kada je otišao u penziju.

 

POGLEDAJTE STARIJE VESTI

 
Naslovna strana O nama Aktivnosti Prava iz osiguranja Dokumenti Javne nabavke Obrasci
Publikacije Arhiva Galerija Usluge Korisni linkovi Kontakt
Creative Commons licenca Internet prezentacija ZAVODA ZA SOCIJALNO OSIGURANJE je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Veb projekat UZZPRO